Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei, convocat din nou la MAE: România protestează fermă față de violarea din nou a spațiului său aerian

  • 14 Septembrie 2023 09:47
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei, convocat din nou la MAE: România protestează fermă față de violarea din nou a spațiului său aerian

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat din nou la sediul Ministerului Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, ca urmare a identificării în județul Tulcea a unor noi fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă în Ucraina, scrie caleaeuropeana.ro.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm față de violarea din nou a spațiului aerian al României și a cerut părții ruse să înceteze imediat atacurile împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene inclusiv cele de la frontiera cu România. De asemenea, a solicitat respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României”, informează MAE într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Conform sursei citate, secretarul de stat a condamnat cu fermitate aceste atacuri, care generează inclusiv riscuri de securitate pentru cetățenii români și care afectează siguranța transporturilor pe Dunăre și prin Marea Neagră.

Aceste atacuri asupra civililor și infrastructurii civile sunt ilegale și considerate crime de război”, subliniază MAE.

Este pentru a doua oară când însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe în mai puțin de o săptămână, după convocarea de sâmbăta trecută.

În acea zi, Ministerul Apărării Naționale anunța că fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă au fost descoperite de militari ai Forțelor Navale Române, în zona localității Plauru din județul Tulcea.

Miercuri, echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat în zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a informat MApN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău