Înregistratorul de voce al avionului prăbușit Sriwijaya Air a fost găsit în Marea Java

  • 31 Martie 2021 12:20
Înregistratorul de voce al avionului prăbușit Sriwijaya Air a fost găsit în Marea Java

Echipale de salvare din Indonezia au recuperat înregistratorul de voce al zborului Sriwijaya Air, prăbușit în luna ianuarie în Marea Java, la doar câteva minute de la decolare, informează BBC, citat de Digi24.ro. La bordul aeronavei se aflau 62 de oameni și nu au existat supraviețuitori.

Oficialii indonezieni au anunțat că înregistratorul de voce a fost descoperit sub un strat de noroi de un metru și că va dura aproximativ o săptămână pentru extragerea înregistrării.

Autoritățile speră că informațiile de pe "cutia neagră" pot oferi detalii privind posibila cauză a tragediei.

Zborul SJ182 s-a prăbușit în Marea Java la doar câteva minute după ce decolase din Jakarta.

La câteva zile de la prăbușire, echipele de intervenție au găsit dispozitivul care înregistra datele zborului, însă aceste informații nu au fost suficiente pentru descoperirea unui motiv pentru care avionul să fi plonjat în apă.

Un raport prelimiar asupra accidentului aviatic a concluzionat că au existat probleme cu sistemul de propulsie, care au lansat avionul într-un picaj necontrolat.

Ce se știe despre accidentul aviatic

Aeronava Sriwijaya Air a părăsit aeroportul principal din Jakarta pe 9 ianuarie, la ora locală 14:36, cu destinația Pontianak, pe insula Borneo. La patru minute distanță, la 14:40, a avut loc ultimul contact cu avionul.

La bordul avionului se aflau 50 de pasageri, inclusiv șapte copii și trei bebeluși, și un echipaj de 12 persoane. Toți oamenii de la bord erau din Indonezia.

Martorii au declarat că au văzut și auzit cel puțin o explozie. O pală a ventilatorului unui motor găsită de scafandri sugerează că avionul era încă în stare de funcționare când a lovit apa și că nu a explodat în aer.

Aeronava veche de 26 de ani, tip Boeing 737, a trecut o inspecție în decembrie 2020, după ce a petrecut o perioadă la sol, în timpul pandemiei.

Compania Sriwijaya Air, fondată în 2003, este un operator aerian low-cost din Indonezia care are curse în Asia de Sud-Est.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău