Înregistrarea pentru compensații pe platforma compensații.gov.md va continua pe toată perioada rece

  • 25 Noiembrie 2022 14:05
Înregistrarea pentru compensații pe platforma compensații.gov.md va continua pe toată perioada rece

Înregistrarea pentru compensații pe platforma compensații.gov.md va continua pe toată perioada rece. Începând de astăzi, timp de câteva zile, sistemul de compensații „Ajutor la contor” va atribui categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie pentru cei care s-au înregistrat până la data de 24 noiembrie. Persoanele vor fi informate printr-un sms sau e-mail, transmite Radio Chișinău.

Proiectul „Ajutor la contor” va permite ca în fiecare an să fie ajutați cetățenii cei mai vulnerabili din Rep. Moldova, a spus pentru Radio Chișinău ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari. Potrivit ministrului, în buget este alocată suma de 870 de milioane de lei pentru compensații în luna noiembrie.

„Noi suntem în căutare de finanțare foarte activ, discutăm cu guvernul altor state. Statele occidentale și statele dezvoltate sunt alături de noi în această criză și ne ajută tocmai pentru că am implementat acest mecanism nou de compensații țintite și bazate pe cereri. Noi vom continua să îmbunătățim acest sistem. El este implementat în acest an, dar va rămâne pe termen lung și ne va permite în fiecare an să ajutăm pe cetățenii cei mai vulnerabili. Suntem mulțumiți de faptul că oamenii au încredere în acest sistem. Pentru anul acesta, 870 de milioane de lei sunt în buget pentru luna noiembrie, iar pentru anul viitor ministerul finanțelor încă elaborează bugetul de stat pentru întreaga perioadă rece a anului. Estimativ, la prețurile actuale ale energiei vom avea nevoie în jur de 5 miliarde de lei. Cei care nu au reușit să se înregistreze în luna noiembrie sau au amânat această decizie să o facă totuși în luna decembrie”, a declarat Marcel Spătari.          

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău