Înregistrarea dactiloscopică nu va mai fi obligatorie pentru plecarea la muncă peste hotare

  • 15 Iunie 12:33
Înregistrarea dactiloscopică nu va mai fi obligatorie pentru plecarea la muncă peste hotare

Înregistrarea dactiloscopică a cetățenilor Republicii Moldova care pleacă la muncă peste hotare nu va mai fi obligatorie. Totodată, se exclude obligativitatea de achitare a serviciului de înregistrare dactiloscopică pentru conducătorii mijloacelor de transport auto. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat de Guvern, transmite IPN.

Proiectul mai prevede că, pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, înregistrarea dactiloscopică obligatorie se va efectua și de alte instituții desemnate în acest sens de către Guvern. Este vorba despre proceduri destinate pentru conducătorii de mijloace de transport auto, cetățenii care, din motive de sănătate ori de vârstă, sunt incapabili să comunice date privind identitatea lor și cetățenii străini și apatrizii sosiți în Republica Moldova în căutare de azil sau pentru a li se atribui statut de refugiat.

Ministra afacerilor interne, Ana Revenco, a precizat că această procedură va eficientiza serviciile publice prestate cetățenilor Republicii Moldova, va extinde baza datelor dactiloscopice a oamenilor activi în țară care își perfectează permis de conducere, solicită statut de azil sau este incapabil de a se identifica.

Prin prognoza MAI, aceste acțiuni vor contribui la securizarea comunităților prin descoperirea infracțiunilor ce datează de mai mulți ani, iar autorul lor este necunoscut.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău