Înregistrarea actelor de stare civilă ar putea fi făcută online, în Republica Moldova

  • 03 Iunie 2022 14:31
Înregistrarea actelor de stare civilă ar putea fi făcută online, în Republica Moldova

Serviciile publice de înregistrare de stat a actelor de stare civilă urmează să fie modernizate în Republica Moldova. În acest sens, Ministerul Justiției a lansat, recent, procesul de modificare a mai multe acte normative, transmite Bizlaw.md.

Potrivit anunțului postat de autoritate, proiectul derivă din necesitatea de a transpune noile modele de prestare a serviciilor publice administrative (guvernamentale). Totodată, se urmărește crearea cadrului legal pentru utilizarea soluțiilor TIC în prestarea serviciilor respective, în scopul facilitării interacțiunii la distanță între autoritatea abilitată să înregistreze acte de stare civilă cu beneficiarii serviciului, cu mutarea accentelor de la interacțiunea tradițională (pe hârtie) la cele prin mijloace de comunicare electronică și corespunzător, valorificarea la maxim a rezultatelor actuale ale dezvoltării tehnologice, potrivit sursei citate.

În prezent, pentru înregistrarea de stat a majorității actelor de stare civilă, cetățenii trebuie să se prezinte fizic la sediul autorității cu atribuții de eliberare a documentelor.

Persoanele și instituțiile interesate pot expedia propuneri și sugestii privind modificările legislative ce ar trebui incluse în proiect până la sfârșitul lunii iunie. Acestea urmează să fie expediate la adresa electronică [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău