Innovatic Fest Roboshow | Roboți care dansează, recită poezii, servesc cafea și oglinzi interactive, la Chișinău

  • 03 Martie 2019 11:11
Innovatic Fest Roboshow | Roboți care dansează,  recită poezii, servesc cafea și oglinzi interactive, la Chișinău

Peste 30 de roboți, care recită poezii, dansează, te pot servi cu cafea, dar și o oglindă interactivă pentru a face fotografii cu personaje din poveste, pot fi văzute la Innovatic Fest Roboshow, găzduit de Muzeul Național de Istorie, transmite IPN.

Victoria Mustață, manager comunicare corporativă la compania care organizează evenimentul, relatează că „vedete” ale Festivalului sunt mai mulți robiți deveniți faimoși în lume. Printre ei e și robotul Titan din Marea Britanie, care măsoară 2,2 metri înălțime, dar și Promobot din Rusia, care dansează și interacționează cu publicul. Robotul Thespian va delecta vizitatorii cu recitaluri de poezie, chiar și în limba romană, iar Coffee Bot – îi va servi cu cafea.

Managerul mai spune că Festivalul cuprinde mai multe activități interactive cu publicul. Sunt organizate zilnic diverse master-class-uri pentru asamblarea roboților.

Păianjenii roboți vor demonstra cum pot depăși obstacole, iar cățelul Aibo din Los Angeles se va juca cu vizitatorii precum o face un câine obișnuit. Vizitatorii vor putea ajunge și într-o lume virtuală în care vor interacționa cu delfini, dinozauri, elefanți, rechini și animale de pădure

Cornel Bologan, unul dintre organizatori, a menționat că toate exponatele vor fi prezente până în ultima zi de festival, 12 mai, cu excepția robotului Titan, care va sta în Republica Moldova până pe 10 martie. Acesta va distra publicul de trei ori pe zi, în zilele de muncă la orele 16.00, 18.00 și 19.30, iar în cele de odihnă la 12.00, 15.00 și 18.00, câte 30 de minute.

La festival este prezentă și o oglindă interactivă din Coreea, care te distrează și te lasă să faci fotografii cu personaje din poveste, una dintre care o poți printa.

Intrarea Inovatic Fest Roboshow este cu plată. Biletele costă între 90 și 450 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău