Inițiativa legislativă din partea deputaților de la Partidul „Șor” privind lucrătorii sociali

  • 18 Septembrie 2020 12:35
Inițiativa legislativă din partea deputaților de la Partidul „Șor” privind lucrătorii sociali

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor” propun acordarea unei indemnizații unice pentru lucrătorii sociali cu o vechime de muncă mai mare de zece ani.

Inițiativa legislativă vine în contextul în care în această duminică, 20 septembrie, este marcată Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale. Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului “Șor”, Violeta Ivanov a declarat că, în prezent, salariul angajaților din domeniul asistenței sociale este mizer, pe când muncă și responsabilitatea este colosală.

Munca lucrătorului social a devenit cu atât mai istovitoare și mai periculoasă în condițiile pandemiei de COVID-19. Atunci când bătrânii, practic, nu mai pot ieși din casă, lucrătorul social trebuie să muncească și mai mult, iar riscul pentru sănătatea lor este și mai mare. Asta în condițiile în care statul i-a privat de condiții de muncă decente și de o remunerare pe măsură. Ca să înțelegeți, un lucrător social, astăzi, cu studii superioare are un salariu de patru mii de lei, adică de două ori mai mic decât salariu mediu, a spus Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a făcut apel către deputații din majoritatea parlamentară să suțină această inițiativă. Mai mult, vicepreședintele fracțiunii a anunțat că în perioada următoare vor propune o reformă care include mai multe inițiative legislative, în special, ce ține de majorarea salariului și crearea condițiilor corespunzătoare pentru angajații din sector.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău