Inițiativă de extindere a centurii de securitate europeană, care să cuprindă R.Moldova, discutată în Palatul Parlamentului la București

  • 19 Mai 2022 14:31
Inițiativă de extindere a centurii de securitate europeană, care să cuprindă R.Moldova, discutată în Palatul Parlamentului la București

Ministrul afacerilor interne a avut astăzi, 19 mai, la o întrevedere bilaterală cu președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională a Senatului României, Nicoleta Pauliuc, în cadrul Palatului Parlamentului. Subiectul discuției se bazează pe o posibilă inițiativă de extindere a centurii de securitate europeană, care să cuprindă și Republica Moldova, se arată îngtr-un comunicat al MAI.

Totodată, oficialii au discutat despre „creșterea conștientizării în rândul comisiilor parlamentare europene de apărare, ordine publică și securitate națională, cu privire la nevoia dezvoltării mecanismelor de intervenție în cazul unei crize de securitate, generată de război”.

Un alt subiect inclus pe agendă a fost sprijinul legislativ cu privire la dezvoltarea de parteneriate cu privire la tehnologizarea protecției frontierelor și a securității interne.

O delegație condusă de Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, efectuează, în perioada 18-20 mai, o vizită de lucru în România.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău