Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” | „Așa-zișilor apărători ai familiei tradiționale nu le pasă de familia tradițională și nici de LGBT. Ei vor să manipuleze oamenii din punct de vedere electoral”

  • 04 Octombrie 14:05
Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” | „Așa-zișilor apărători ai familiei tradiționale nu le pasă de familia tradițională și nici de LGBT. Ei vor să manipuleze oamenii din punct de vedere electoral”

Știrile false și manipulările care circulă în spațiul public sunt răspândite pentru a discredita referendumul din 20 octombrie, consideră experții. Falsurile despre comunitatea LGBT fac parte dintr-un discurs populist al activiștilor pro-Kremlin care etichetează politicienii pro-europeni ca fiind împotriva valorilor tradiționale, au atenționat astăzi reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, transmite Radio Chișinău.

Oponenții referendumului răspândesc falsuri în spațiul informațional al Rep. Moldova, precum că aderarea la UE va aduce legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și cote minorităților sexuale în administrația publică ori că va impune să fie introduse în școli lecții despre incluziune și teste de gen pentru elevi, a declarat sociologul de la organizația WatchDog, Tatiana Cojocari.

„Toate aceste dezinformări vin să ne sperie, să ne inducă teama față de schimbare, față de viitor”, a spus Tatiana Cojocari.

Narațiunile despre promovarea comunității LGBT sunt menite să distragă atenția de la problemele reale cu care se confruntă populația Republicii Moldova, precum sărăcia și corupția, a spus în acest context membrul echipei de coordonare a campaniei „Cetățeni pentru Europa”,  Eugen Morarschi.

„Așa-zișii apărători ai familiei tradiționale nu le pasă de familia tradițională și nici de LGBT. Ei vor să folosească valorile oamenilor și fricile lor ca să-i manipuleze din punct de vedere electoral. Sunt numeroase falsuri menite să distragă atenția oamenilor de la problemele reale, să devieze discuția despre aderarea la UE de la lucruri factuale, adevărate, înspre frici emoționale”, a declarat Eugen Morarschi.

Știrile false despre comunitatea LGBT fac parte dintr-un discurs populist al activiștilor și politicienilor pro-Kremlin, care etichetează politicienii pro-europeni ca fiind împotriva valorilor tradiționale, a afirmat doctorul în filosofie și lectorul universitar, Andrei Perciun.

„Dacă vrem să construim o societate deschisă, aceste discriminări pot fi depășite printr-o triere clară și rațională a acelor informații care sunt relevante și acelor care sunt irelevante”, a precizat Eugen Morarschi.

Narațiunile false despre comunitatea LGBT fac parte dintr-o campanie amplă de dezinformare, orchestrată de activiștii și politicienii pro-Kremlin pentru a manipula opinia publică în preajma referendumului de aderare la UE și a alegerilor prezidențiale din 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:7,2 m/s
Sat
21
Sun
17
Mon
14
Tue
14
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău