Îngrijorare în Italia: A fost detectat un caz al noii tulpini la o persoană care nu a avut contacte cu Marea Britanie

  • 24 Decembrie 2020 08:53
Îngrijorare în Italia: A fost detectat un caz al noii tulpini la o persoană care nu a avut contacte cu Marea Britanie

Noua tulpină britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost detectată la o persoană din Loreto, Ancona, fără ca aceasta să fi avut contact cu persoane din Marea Britanie, scrie Digi24.ro.

Surse medicale citate de mass-media italiane au informat că persoana a fost supusă unui test molecular pentru a detecta COVID-19 în urmă cu câteva zile deoarece acuzase o răceală serioasă. În prezent, această persoană se află în izolare împreună cu familia sa, transmite Agerpres.

„Între timp am aprofundat investigațiile și acum știm că este varianta engleză”, a confirmat Stefano Menzo, directorul laboratorului din Ancona, pentru agenția de presă Ansa.

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2, despre identificarea căreia ministrul sănătății Matt Hancock a informat în Camera Comunelor pe 14 decembrie, pare a fi „mai contagioasă” decât cealaltă tulpină, dar nu mai periculoasă, potrivit unor experți.

În Italia a fost detectată deja pe 20 decembrie o persoană infectată cu același tip de coronavirus detectat în Regatul Unit. Aceasta a fost plasată în izolare, conform unui comunicat al ministerului sănătății.

Departamentul științific al spitalului Celio din Roma a raportat că genomul unui virus SARS-CoV-2 fusese secvențiat la o persoană sosită din Marea Britanie „cu varianta identificată în ultimele săptămâni în această țară”.

Pacientul și partenera sa sosiseră în Italia „în ultimele zile” cu un zbor care a aterizat pe aeroportul din Fiumicino și au fost plasați în izolare.

Guvernul italian a suspendat duminică zborurile dinspre Marea Britanie, după ce Londra a confirmat apariția unei noi variante a virusului, și a interzis intrarea pe teritoriul său a persoanelor care au fost în această țară în ultimele paisprezece zile.

Ministrul de externe Luigi Di Maio a autorizat întoarcerea italienilor care locuiesc în Marea Britanie pe baza unui test PCR efectuat cu 72 de ore înaintea revenirii și a obligației de a se carantina.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
10
Sat
7
Sun
9

Curs oficial BNM 20 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6043 0.1448
USD 17.9415 0.0430
RON 4.3858 0.0294
UAH 0.6409 0.0013
RUB 0.2356 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău