Infrastructura rutieră și punctele de frontieră vor fi modernizate

  • 20 Martie 15:15
Infrastructura rutieră și punctele de frontieră vor fi modernizate

Infrastructura rutieră și punctele de frontieră vor fi modernizate. Guvernul a aprobat astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Acordului de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”, transmite MOLDPRES.

Acordul de împrumut dintre țara noastră și BIRD are drept scop contractarea unui împrumut în valoare totală de 100 milioane de dolari, iar Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și AID vizează contractarea unui împrumut în valoare de 5,98 milioane de dolari pentru implementarea Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

Resursele financiare sunt destinate finanțării lucrărilor de modernizare a drumurilor regionale prioritare selectate: Coridorul 5, R13 – Ivanovca-Izvoare-Varnița-Ocolina-M2 cu o lungime de 35 km; Coridorul 8.1 și Coridorul 8.2 – Cornești-Boghenii Noi – Napadeni-M5(G88) cu o lungime de 33 km; Coridorul 24 - R34-Ciobălaccia-Tărtaul-R56-Baimaclia-Enichioi-R37 9cu o lungime de 43 km).

La fel, o parte din bani vor fi folosiți pentru investiții în siguranța rutieră, modernizarea și construcția punctelor de frontieră Giurgiulești, Leușeni, Ungheni, reparația drumurilor de acces către punctele de frontieră.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că Acordul prevede și o cofinanțare a Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova” din partea Guvernului Republicii Moldova, estimată la 64,02 milioane de dolari, care se propune a fi acoperită din mijloacele Fondului rutier, proporțional pe toată durata de implementare a acestuia, estimativ 12,8 milioane de dolari pe an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău