Infrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul financiar al Uniunii Europene

  • 13 Decembrie 2023 11:42
Infrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul financiar al Uniunii Europene

Infrastructura de cale ferată din Republica Moldova va fi reabilitată cu suportul Uniunii Europene. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Contractului de finanțare dintre țara noastră și Banca Europeană de Investiții (BEI) „EFSD+Fereastra Dedicată Investiției 1”, relatează serviciul de presă al Legislativului.

Proiectul prevede acordarea unui împrumut de 41,2 milioane de euro, oferit de BEI și a unui grant de 12 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană. Banii vor fi folosiți pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari. Potrivit autorităților, reparația tronsonului de cale ferată va avea un impact pozitiv asupra economiei Republicii Moldova, întrucât vor fi create condițiile necesare pentru atragerea volumelor de mărfuri și majorarea numărului de pasageri.

Contractul de finanțare va fi rambursat în termen de până la 30 de ani, iar Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” va prezenta periodic rapoarte către Banca Europeană de Investiții, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Ministerul Finanțelor despre stadiul de realizare a proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău