Infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va fi renovată și vor fi achiziționate echipamente medicale

  • 23 Noiembrie 2022 13:32
Infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va fi renovată și vor fi achiziționate echipamente medicale

Implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” va fi orientată spre îmbunătățirea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și spre achiziționarea de echipamente medicale. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și amendarea acordurilor de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnate la data de 28 aprilie 2020 și 9 august 2021.

Acordurile încheiate cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare prevedeau alocarea unor împrumuturi pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19. În total, suma creditelor depășea 77 de milioane de euro. Prin amendarea acestor acorduri se urmărește modificarea destinației mijloacelor financiare, obiectivul fiind, în continuare, sporirea gradului de pregătire în domeniul sănătății publice pentru a face față în mod corespunzător crizei provocate de pandemie, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Astfel, urmează să fie construite și renovate depozitele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID: echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Totodată, în urma negocierilor, termenele de implementare a proiectelor vor fi extinse cu 11 luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău