Informații privind compensarea cheltuielilor la plățile pentru serviciile comunale

  • 08 Februarie 2021 15:20
Informații privind compensarea cheltuielilor la plățile pentru serviciile comunale

Aproape jumătate din cererile depuse pentru compensarea cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice au fost procesate. Direcția general locativ-comunală și amenajare (DGLCA) dă asigurări că toate dosarele și cererile vor fi evaluate, iar luna viitoare toți solicitanții care se încadrează în criteriile stabilite vor primi facturi recalculate, transmite IPN.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că, în cadrul fiecărei preturi de sector, activează câte o comisiei pentru prelucrarea datelor. Săptămâna trecută au fost circa șapte mii de familii, iar ca urmare a verificării datelor, informațiile au fost transmise către furnizori pentru achitarea compensațiilor.

Ion Burdiumov a menționat că, din cele 21 523 de dosare, au fost verificate 10 215. „Eu sper ca până la sfârșitul acestei luni să fie verificate toate solicitările care au fost anul trecut și cele care au parvenit ianuarie-februarie, iar luna viitoare să fie absolut la toți compensațiile solicitate. Îndemnăm oamenii să fie calmi. Toate solicitările de compensații vor fi onorate luna următoare. Persoanele care întrunesc condițiile regulamentului nu trebuie să-și facă griji”, a dat asigurări șeful DGLCA.

 Beneficiari ai compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile ale căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de trei mii de lei pe lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la cinci mii de lei.


În sezonul termic precedent au fost acordate compensații pentru plata agentului termic la peste 21 de mii de familii cu venituri mici.

Sursa:Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău