Informații privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state

  • 29 Ianuarie 2022 12:13
Informații privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state

Ministerul Afacerilor Externe și Integrarii Europene a actualizat ieri, 28 ianuarie, informațiile privind modalitățile de călătorie și acces ale cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.

Astfel potrivit documentului, înainte de deplasarea în alt stat, călătorii urmează să verifice cerințele de deplasare pe sursele oficiale din țările de destinație.

Informațiile privind alertele de călătorie sunt publicate în regim operativ inclusiv de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

De asemenea, în cazul efectuării deplasării pe calea aerului, ministerul recomandă contactarea din timp a companiei aeriene care operează zborul pentru verificarea condițiilor de acces la bordul aeronavei.

Cetățenii Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, urmează să consulte adițional și datele operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă: https://reopen.europa.eu/ro/?fbclid=IwAR2t1j4sx_b1E__-Xo-tvDLUHSv8iD-xhr6jXeZuJDMiQrvX0YBaONLiEZc

Condițiile pentru cetățenii Republicii Moldova care revin din străinătate vor fi reactualizate aici: https://www.border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemica

Ministerul mai atenționează că anumite prevederi pot fi modificate, urmare a adoptării de către autoritățile statelor străine a deciziilor care pot afecta condițiile și regulile de intrare.

Pentru comoditatea cetățenilor a fost activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 800 909 90 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul 022 23 20 02. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova).

În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alerte neschimbate de la ultima actualizare: Austria; Cehia; Cipru; Croația; Emiratele Arabe Unite; Grecia; Japonia; Letonia; Lituania; Macedonia de Nord; Polonia; Regatul Arabiei Saudite; Regatul Țărilor de Jos; Republica Coreea; România; Slovacia; Slovenia; Spania; SUA; Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău