Informația din Registrul de stat privind înregistrarea unei companii va trebui prezentată și Consiliului Concurenței ( Bizlaw)

  • 23 Ianuarie 2020 12:05
Informația din Registrul de stat privind înregistrarea unei companii va trebui prezentată și Consiliului Concurenței ( Bizlaw)

Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali urmează a fi modificată. Ministerul Justiției propune completarea art. 37, alin. (11 ) din Lege cu prevederi în sensul conlucrării organului înregistrării de stat cu Consiliul Concurenței, scrie bizlaw.md

Mai exact, Agenția Servicii Publice urmează să prezinte și Consiliului Concurenței informații din Registrul de stat privind înregistrarea, reorganizarea sau lichidarea persoanei juridice sau a întreprinzătorului individual, precum și privind modificările din actele de constituire ale acestora, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării.

Potrivit Ministerului, în prezent nu există o racordare între prevederile Legii concurenței și Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, astfel încât la înregistrarea unei persoane juridice, care poate prezenta un potențial pericol pentru mediul concurențial, solicitantul nu este obligat să furnizeze organului înregistrării de stat, vreun act privind corespunderea cu prevederile generale cu referire la concentrarea economică.

Întreaga știre pe bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău