INFOGRAFIC | Harta drogurilor în Republica Moldova, realizată de Poliție

  • 11 Ianuarie 2018 10:52
INFOGRAFIC | Harta drogurilor în Republica Moldova, realizată de Poliție

În ‎2016-2017, Poliția Republicii Moldova a desfășurat ample operațiuni antidrog , înregistrând 2422 infracțiuni privind traficul ilicit de narcotice. În această perioadă, au fost scoase din circuit peste 530 kg de droguri, în valoare de aproximativ 30 000 000 lei, potrivit unui comunicat de presă al poliției.

În topul celor mai consumate substanțe narcotice, se regăsesc marijuna, opiul și amfetaminele.

La fel, au fost ridicate instalații de preparare și au fost distruse încăperi de producere și păstrare a drogurilor.

Potrivit sursei citate, 1606 de persoane au fost implicate în infracțiuni de trafic de droguri, dintre care 93% au fost judecate.

Recent, Poliția Națională a creat pentru prima dată o „Hartă a drogurilor în Republicii Moldova” pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre consumul narcoticelor în fiecare regiune.

INFOGRAFIC | Harta drogurilor în Republica Moldova, realizată de Poliție

 

Harta drogurilor oferă posibilitate Poliției să-și concentreze eficient forțele și resursele în regiunile cu risc ridicat de preparare și consum de droguri pentru a combate  și preveni acest flagel, se arată în comunicat.

Menționăm că, potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora sunt sancționate cu până la 15 ani privare de libertate, în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău