Inedita colecție de diapozitive a Regelui Mihai - în curs de digitalizare

  • 09 August 2021 13:53
Inedita colecție de diapozitive a Regelui Mihai - în curs de digitalizare

Inedita colecție de diapozitive a Regelui Mihai a României, care reunește peste 22.000 de piese, cele mai multe prezentând momente de familie, urmează să fie digitalizate.

"De curând, o frumoasă inițiativă a Fundației Colecția Familiei Regale a României (FCFR) a început să prindă contur. Artistul fotograf Daniel Angelescu a primit de la Custodele Coroanei accesul la arhiva de peste 22.000 de diapozitive realizate de Regele Mihai și de Regina Ana de-a lungul a mai bine de patru decenii, din anii 1960 până în anii 2000", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Familia Regală a României.

Diapozitivele vor fi digitalizate și vor constitui un capitol aparte din Arhiva Regală de la Săvârșin, plasată sub administrarea FCFR.

"Cea mai mare parte a diapozitivelor ilustrează momente de familie, iar multe dintre ele sunt realizate cu ocazia întâlnirilor anuale ale colecționarilor de mașini militare și Jeep-uri, în diverse țări din Europa, mai ales în Franța, Italia și Elveția. Prin ineditul lor și prin mărturia pe care o aduc despre exilul suveranului, noile imagini electronice din Arhiva Regală sunt valoroase și vor fi folosite pentru proiecte culturale, jurnalistice sau istorice, în viitor", mai informează Casa Regală.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău