Indonezia: Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă fără să afecteze însă aeroportul din Bali

  • 30 Noiembrie 2017 11:34
Indonezia: Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă fără să afecteze însă aeroportul din Bali

Vulcanul Agung continua joi să expulzeze cenușă la o înălțime de până la 2.000 de metri deasupra craterului, în timp ce aeroportul internațional din insula Bali rămâne deocamdată operațional, scrie Agerpres.

Sutopo Purwo Nugroho, directorul Agenției naționale de gestionare a dezastrelor (BNBP), a informat pe rețelele de socializare că alerta de erupție a vulcanului, care a crescut luni de la nivelul 3 la 4, rămâne la nivelul maxim.

Nugroho a relevat că norul de cenușă a obligat autoritățile să închidă aeroportul din insula cea mai apropiată Lombok, până joi dimineața ca urmare a riscului ca cenușa să afecteze motoarele aeronavelor și să provoace un accident.

Mii de turiști au rămas blocați în Bali după închiderea luni a aeroportului internațional, Ngurah Rai, care a devenit deja operațional miercuri la prânz după ce norul de cenușă s-a îndepărtat.

Peste 100.000 de pasageri au fost afectați de închiderea aeroportului și de suspendarea a aproximativ 900 de zboruri având ca destinație Bali.

Centrul național de vulcanologie menține și o zonă de securitate pe o rază de aproximativ 10 km în jurul craterului și notează că situația s-ar putea schimba în cazul unei erupții majore, sau unei intensificări a vântului care să extindă norul de cenușă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:73 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău