Indonezia: Joko Widodo a depus jurământul şi şi-a început al doilea şi ultim mandat prezidenţial

  • 21 Octombrie 11:41
Indonezia: Joko Widodo a depus jurământul şi şi-a început al doilea şi ultim mandat prezidenţial

Joko Widodo a depus duminică jurământul şi şi-a început al doilea şi ultim mandat prezidenţial, într-o ceremonie la care au participat parlamentari şi demnitari străini şi care a fost transmisă în direct de televiziunea naţională, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Odată cu Widodo, 58 de ani, fost om de afaceri din domeniul mobilei, a depus jurământul şi noul său vicepreşedinte, Ma'ruf Amin, 76 de ani, care îl înlocuieşte în respectiva funcţie pe Jusuf Kalla, care a ocupat această poziţie în primul mandat al preşedintelui.

Ceremonia s-a desfăşurat în cadrul unei sesiuni plenare a Adunării Consultative a Poporului, conduse de preşedintele acestui for, Bambang Soesatyo.

În discursul de învestire, Joko Widodo a spus că va continua să facă din dezvoltarea infrastructurii una din priorităţile sale, promiţând o "infrastructură care să conecteze zonele de producţie cu cele de distribuţie, să asigure un acces mai facil la obiectivele turistice, stimularea creării de locuri de muncă şi o creştere a valorii adăugate în economie".

El a mai arătat că va reduce birocraţia şi cheltuielile din domeniu, punând accent pe investiţii de natură să genereze locuri de muncă.

Depunerea jurământului a avut loc într-un climat de înaltă securitate, poliţia blocând unele părţi ale capitalei şi închizând străzile din jurul clădirii parlamentului şi palatului prezidenţial.

La ceremonie au luat parte şefi de stat şi de guvern din Brunei, Cambodgia, Regatul Eswatini (Swaziland), Malaezia, Singapore şi Australia, înalţi oficiali din China, Myanmar, Vietnam şi Thailanda, precum şi trimişi speciali din Japonia, Statele Unite, Laos, Filipine, Coreea de Sud, Surinam şi Emiratele Arabe Unite.

Widodo, al şaptelea preşedinte al Indoneziei, şi Ma'ruf, cel de-al 13-lea vicepreşedinte al ţării, au obţinut 55% din voturi la alegerile prezidenţiale din aprilie 2019. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
3 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
10 °C
Sat
10 °C
Sun
7 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău