Indonezia: Joko Widodo a depus jurământul și și-a început al doilea și ultim mandat prezidențial

  • 21 Octombrie 2019 11:41
Indonezia: Joko Widodo a depus jurământul și și-a început al doilea și ultim mandat prezidențial

Joko Widodo a depus duminică jurământul și și-a început al doilea și ultim mandat prezidențial, într-o ceremonie la care au participat parlamentari și demnitari străini și care a fost transmisă în direct de televiziunea națională, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Odată cu Widodo, 58 de ani, fost om de afaceri din domeniul mobilei, a depus jurământul și noul său vicepreședinte, Ma'ruf Amin, 76 de ani, care îl înlocuiește în respectiva funcție pe Jusuf Kalla, care a ocupat această poziție în primul mandat al președintelui.

Ceremonia s-a desfășurat în cadrul unei sesiuni plenare a Adunării Consultative a Poporului, conduse de președintele acestui for, Bambang Soesatyo.

În discursul de învestire, Joko Widodo a spus că va continua să facă din dezvoltarea infrastructurii una din prioritățile sale, promițând o "infrastructură care să conecteze zonele de producție cu cele de distribuție, să asigure un acces mai facil la obiectivele turistice, stimularea creării de locuri de muncă și o creștere a valorii adăugate în economie".

El a mai arătat că va reduce birocrația și cheltuielile din domeniu, punând accent pe investiții de natură să genereze locuri de muncă.

Depunerea jurământului a avut loc într-un climat de înaltă securitate, poliția blocând unele părți ale capitalei și închizând străzile din jurul clădirii parlamentului și palatului prezidențial.

La ceremonie au luat parte șefi de stat și de guvern din Brunei, Cambodgia, Regatul Eswatini (Swaziland), Malaezia, Singapore și Australia, înalți oficiali din China, Myanmar, Vietnam și Thailanda, precum și trimiși speciali din Japonia, Statele Unite, Laos, Filipine, Coreea de Sud, Surinam și Emiratele Arabe Unite.

Widodo, al șaptelea președinte al Indoneziei, și Ma'ruf, cel de-al 13-lea vicepreședinte al țării, au obținut 55% din voturi la alegerile prezidențiale din aprilie 2019. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău