Indonezia: Insulele Bali și Riau, redeschise pentru turiștii din 19 țări

  • 14 Octombrie 2021 10:07
Indonezia: Insulele Bali și Riau, redeschise pentru turiștii din 19 țări

Indonezia a redeschis joi insulele sale turistice pentru turiști din 19 țări, în contextul reducerii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunțat un oficial indonezian, informează dpa, citat de hotnews.ro.

„Urmând directiva prezidențială, le permitem turiștilor din 19 țări să viziteze insulele Bali și Riau", a anunțat într-un comunicat Luhut Pandjaitan, însărcinat cu măsurile împotriva pandemiei.
 
Cele 19 țări sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria și Norvegia, a precizat oficialul.
 
Pandjaitan a subliniat că aceste țări țin pandemia sub control, potrivit sistemului de alertă pe patru niveluri al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
 
Vizitatorii din aceste țări vor putea intra în Indonezia doar prin insulele turistice Bali și Riau.
 
Turiștii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID scris în engleză și să facă de asemenea dovada unui test PCR negativ și de rezervare la hotel.
 
Înainte de aceasta, Indonezia a decis să scurteze de la opt la cinci zile perioada de carantină pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său.
 
Aeroportul Ngurah Rai din Bali se redeschide de joi pentru zborurile internaționale.
 
Indonezia a relaxat gradual restricțiile impuse pentru a stăvili răspândirea COVID-19 după o escaladare a numărului de contaminări în iunie și iulie, care au pus presiune mare pe spitale. Însă în ultimele săptămâni, numărul zilnic de cazuri a început să scadă treptat, ajungând la sub 1500 pe zi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău