Indonezia: Accident de autobuz în insula Sumatra, cel puțin 25 de oameni au murit

  • 24 Decembrie 2019 12:01
Indonezia: Accident de autobuz în insula Sumatra, cel puțin 25 de oameni au murit

Cel puțin 25 de oameni au murit după ce autobuzul în care se aflau a căzut 150 de metri într-o râpă din insula Sumatra, potrivit unui nou bilanț anunțat marți de serviciile de urgență din Indonezia, citate de AFP, preluat de A

Autobuzul de transport regional s-a prăbușit în râpă luni seara puțin înainte de miezul nopții, terminându-și căderea într-un râu, a explicat poliția locală pentru AFP.

Poliția anunțase un prim bilanț de 24 de morți, care a crescut apoi la 25, potrivit șefului echipei de salvatori, Berty Kowas.

"Evacuarea este în curs iar scafandrii caută victime în jurul vehiculului", a indicat acesta pe canalul Metro TV.

Autobuzul "a izbit un parapet de beton și a căzut în râpă. Mai multe victime sunt încă blocate în autobuz", a indicat responsabilul local. Niciun alt vehicul nu a fost implicat.

Accidentul s-a produs în apropierea orașului Pagar Alam, într-o zonă abruptă și izolată, ceea ce complică operațiunile de salvare.

Acest autobuz de transport regional a plecat cu 27 de pasageri, dar alții s-au urcat pe drum, iar supraviețuitorii au indicat poliției că aproximativ 50 de persoane se aflau la bord în momentul accidentului.

Tragediile rutiere sunt frecvente în arhipelag, notează AFP, care amintește că în septembrie cel puțin 21 de oameni au murit într-un accident similar în vestul insulei Java.

Cu câteva luni înainte, în aceeași regiune, 12 persoane au murit și mai multe zeci au fost rănite într-un accident provocat de un pasager care a încercat să preia controlul volanului unui autobuz, provocând o ciocnire cu două mașini.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău