Indonezia: 23 de supraviețuitori și doi copii morți, descoperiți după scufundarea unui feribot

  • 20 Decembrie 2015 15:49
Indonezia: 23 de supraviețuitori și doi copii morți, descoperiți după scufundarea unui feribot

Echipele de salvare au găsit 23 de supraviețuitori și corpurile neînsuflețite a doi copii după scufundarea unui feribot în largul insulei Sulawesi, în centrul Indoneziei, au informat duminică, 20 decembrie, autoritățile.

În același timp, acțiunile pentru găsirea pasagerilor dispăruți continuau în apele agitate, relatează AFP și DPA.

Feribotul, cu 118 persoane la bord, dintre care 10 membri ai echipajului, a plecat sâmbătă dimineața din Kolaka, în sud-estul insulei Sulawesi, și se îndrepta către Siwa, în vestul Sulawesi, într-o călătorie de șase ore.

'Am găsit până acum 25 de pasageri, dintre care doi copii morți', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, JA Barata.

O navă care participă la căutări a găsit 19 supraviețuitori duminică dimineața în apele agitate, unde valuri de până la cinci metri împiedică operațiunile de salvare, fiind descoperite și două cadavre, a adăugat oficialul indonezian.

'Doi copii sunt morți', a afirmat el. 

Alți patru pasageri - doi bărbați, o femeie și un băiat - au fost descoperiți agățați de geamanduri ale pescarilor, în marea extrem de agitată, la circa 15 mile marine de țărm, a afimat Roki Asikin, șeful operațiunilor de căutare și salvare de pe insula Sulawesi, cu capitala Makassar. 

Contactul cu nava a fost pierdut după ce a fost lovită de valuri puternice, au declarat mai mulți responsabili. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, J.A. Barata, a precizat sâmbătă că feribotul 'a avut un accident din cauza valurilor de patru-cinci metri'.

Feribotul este un mijloc esențial de transport în arhipelagul indonezian, care numără peste 17.000 de insule, dar de multe ori aceste ambarcațiuni nu respectă normele de siguranță, fapt ce provoacă numeroase naufragii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău