Indicele privind Situația Presei în 2019: stare gravă pentru al patrulea an consecutiv

  • 26 Februarie 2020 11:37
Indicele privind Situația Presei în 2019: stare gravă pentru al patrulea an consecutiv Media-azi

Situația mass-media din Republica Moldova rămâne gravă. Jurnaliștii s-au ciocnit și pe parcursul anului trecut cu amenințări lansate de politicieni sau funcționari publici, iar aplicarea ineficientă a legii a încurajat acest fenomen.

Potrivit media-azi.md, sunt câteva dintre concluziile Indicelui privind Situația Presei din Moldova (ISPM) în anul 2019, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) miercuri, 26 februarie. Documentul apare pentru al patrulea an consecutiv și arată problemele, dar și evoluțiile-cheie din jurnalism în anul precedent.

Evaluatorii (14 experți în domeniu, n.r.) constată că situația presei este similară cu cea din anii precedenți, adică gravă, oferind un punctaj de 24.14 din totalul de 60. De cele mai multe ori, amenințările la adresa securității mass-mediei și a angajaților din domeniu au venit din partea organelor de stat, a politicienilor și a funcționarilor publici, este una dintre concluziile raportului.

Totodată, aplicarea ineficientă sau lipsa de aplicare a legislației în cazurile de risc sunt principalele cauze ale insecurității jurnaliștilor și fac ca fenomenul să fie tot mai frecvent.

Documentul poate fi consultat integral AICI

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău