India | Zeci de țestoase au murit, probabil otrăvite

  • 23 Ianuarie 2022 15:05
India | Zeci de țestoase au murit, probabil otrăvite

Otrăvirea intenționată se află probabil la originea morții a zeci de țestoase dintr-un lac din apropiere de Mumbai, au declarat duminică pentru AFP experți indieni în faună sălbatică, transmite Agerpres.

Agenții pentru protecția naturii s-au sesizat în legătură cu acest incident după ce un responsabil politic local le-a cerut să investigheze originea unui miros neplăcut în apropierea lacului din Kalyan, oraș situat la circa 50 de kilometri est de Mumbai.

Suhas Pawar, din partea asociației ecologiste Wild Animal and Reptile Rescue, a anunțat că 57 de țestoase din specia Lissemys punctata au murit, iar alte șase au fost salvate.

Locuitorii au probabil cei care au ucis reptilele pentru a le împiedica să mănâncă peștii pe care aceștia îi creșteau ilegal în lac, au precizat sursele pentru AFP.

''Incidentul face obiectul unei anchete imediate, analiza postmortem și științifică va scoate la iveală cauza exactă a morții'', a precizat Pawar.

Potrivit acestui expert, restricțiile impuse împotriva COVID-19 în decursul ultimilor doi ani au declanșat cel mai probabil o creștere a populației locale de țestoase.

''Restricțiile privind activitatea umană au dus, cel mai probabil, la creșterea resurselor de pește din lac, iar aceste țestoase s-au înmulțit hrănindu-se cu peștii, ceea ce a provocat furia unora dintre locuitori'', a declarat Pawar.

Țestoasele Lissemys punctata nu sunt rare, dar sunt o specie protejată prin legea privind conservarea vieții sălbatice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău