India: Zece morți în prăbușirea unei clădiri lângă Mumbai, 25 de persoane prinse sub dărâmături

  • 21 Septembrie 2020 08:58
India: Zece morți în prăbușirea unei clădiri lângă Mumbai, 25 de persoane prinse sub dărâmături

Zece persoane au fost ucise în prăbușirea unei clădiri rezidențiale cu trei etaje luni, înaintea zorilor, în India, potrivit mass-media locale, în timp ce un oficial al agenției pentru dezastre a declarat că alte 25 ar fi prinse sub dărâmături, informează Reuters și France Presse, preluat de Agerpres.

Accidentul a avut loc în jurul orei 03.40 (22.10 GMT duminică) la Bhiwandi, un oraș în apropiere de capitala financiară a țării, Mumbai.

Televiziunea a arătat imagini cu un câine de salvare alergând peste dărâmăturile clădirii din Bhiwandi, la periferia orașului Mumbai. Partenerul Reuters, ANI, l-a citat pe purtătorul de cuvânt al corporației municipale Bhiwandi declarând că opt persoane au murit. ANI a anunțat de asemenea că un copil a fost salvat.

"Zece persoane au murit, am salvat 11 persoane", a declarat la rândul său un responsabil al municipalității Thane, de care aparține Bhiwandi, citat de AFP.

Satya Pradhan, șeful Forței Naționale de Răspuns la Dezastre (NDRF), a declarat într-o postare pe Twitter că 20-25 de persoane ar fi rămas prinse sub dărâmături și că mai multe echipe de salvare au fost trimise la fața locului.

Prăbușirea unor clădiri este ceva obișnuit în India, în special în timpul ploilor musonice sezoniere între iunie și septembrie, din cauza construcțiilor vechi și adesea ilegale. Nu a fost oferit imediat niciun motiv pentru ultimul incident din Bhiwandi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău