India va lansa în ianuarie 31 de sateliți în cadrul unei singure misiuni

  • 02 Ianuarie 2018 09:19
India va lansa în ianuarie 31 de sateliți în cadrul unei singure misiuni

Organizația indiană pentru cercetare spațială (ISRO) a anunțat că va lansa luna viitoare un număr de 31 de sateliți în cadrul unei singure misiuni, informează sâmbătă Xinhua citând postul național de radio All India Radio (AIR).

''Această misiune va fi prima misiune a (rachetei) Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) după lansarea eșuată a satelitului IRNSS-1H pentru sistemul de navigație, în luna august a acestui an. Principala încărcătură a misiunii va fi satelitul indian Cartosat-2 de monitorizare a Pământului'', a anunțat AIR citând un reprezentent al ISRO.

Sateliții vor fi lansați la 10 ianuarie 2018, conform sursei citate.

Misiunea va cuprinde o combinație de 28 de nanosateliți din mai multe țări străine printre care se numără Finlanda și Statele Unite, un satelit micro și unul nano din India, alături de satelitul Cartosat.

Lansarea va avea loc de la portul spațial Sriharikota, situat în statul Andhra Pradesh.

În luna august a acestui an, eforturile de lansare a satelitului navigațional IRNSS-1H, cel de-al optulea din cadrul Sistemului Indian de Navigație prin Satelit (Indian Navigation Satellite System - IRNSS), s-au soldat cu un eșec. Misiunea a fost declarată eșuată la câteva minute după ce televiziunile au difuzat imagini cu ridicarea rachetei de pe rampa de lansare. Satelitul de navigație IRNSS-H1 a beneficiat de o decolare normală de la Centrul Spațial, fiind transportat de o rachetă din gama PSLV, însă scutul său termic nu a reușit să se desprindă în cea de-a patra etapă a lansării, după cum a precizat la acea vreme Kiran Kumar, directorul ISRO.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău