India suspendă exportul antiviralului Remdesivir utilizat pentru tratarea COVID-19

  • 12 Aprilie 2021 08:20
India suspendă exportul antiviralului Remdesivir utilizat pentru tratarea COVID-19

Autoritățile indiene au anunțat duminică suspendarea licențelor de export pentru antiviralul Remdesivir, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în țară, care a atins niveluri record cu peste 152.000 de infectări confirmate într-o singură zi, informează AFP și EFE.

În prezent, ''există 1,1 milioane de cazuri de COVID active și acestea sunt în continuă creștere. Acest lucru a condus la o creștere bruscă a cererii de Remdesivir injectabil utilizat în tratamentul pacienților cu COVID. Există posibilitatea unei noi creșteri a acestei cereri în următoarele zile", a explicat Ministerul indian al Sănătății într-un comunicat.

"În lumina celor de mai sus, Guvernul Indiei a interzis exportul de Remdesivir injectabil și a ingredientelor sale farmaceutice active până când situația se îmbunătățește", comunică ministerul.

Cu cele 152.879 de noi infecții confirmate duminică în India, bilanțul total este de 13,35 milioane de cazuri, cel mai mare după Statele Unite și Brazilia. Totalul deceselor este de 169.275, conform datelor Ministerului Sănătății.

Remdesivir a fost unul dintre primele medicamente care au avut efect în scurtarea perioadei de recuperare pentru unii pacienți cu COVID-19.

Gigantul farmaceutic american Gilead Sciences Inc care produce Remdesivir a semnat anul trecut acorduri de acordare a licențelor cu companii de medicamente generice din India, Pakistan și Egipt, care le vor permite să fabrice medicamentul pentru distribuție în 127 de țări, majoritatea cu venituri mici.

Remdesivir este produs în India de șapte companii și are o capacitate instalată de aproximativ 3,8 milioane de unități pe lună, potrivit Ministerului Sănătății.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău