India recomandă utilizarea unui vaccin anti-COVID-19 propriu pentru copiii de peste doi ani

  • 12 Octombrie 2021 15:16
India recomandă utilizarea unui vaccin anti-COVID-19 propriu pentru copiii de peste doi ani

Autoritățile din India au recomandat marți utilizarea în regim de urgență a unui vaccin propriu anti-COVID-19, produs de Bharat Biotech, pentru copiii mai mici de 12 ani, care a devenit astfel primul ser ce a primit o astfel de aprobare în India, după examinarea datelor unui studiu clinic realizat pe copii din grupa de vârstă 2-18 ani, informează Reuters.

Decizia a fost luată în contextul în care India a început să se concentreze pe vaccinarea copiilor împotriva noului coronavirus, după ce a administrat deja peste 950 de milioane de doze de seruri anti-COVID-19 unor rezidenți adulți din populația sa de aproape 1,4 miliarde de locuitori, transmite Agerpres.

Vaccinul Covaxin produs de Bharat Biotech, care utilizează un coronavirus inactivat și o doză de supra-rapel, se numără printre cele trei seruri utilizate în India în cadrul campaniei de vaccinare a rezidenților adulți.

Peste 110 milioane de doze de Covaxin au fost administrate deja, iar compania producătoare este pe cale să obțină o autorizație de utilizare în regim de urgență din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care ar putea fi acordată în a doua jumătate a acestei luni.

Fără autorizarea de către OMS, este puțin probabil ca acest vaccin, care este administrat în două doze, să fie acceptat ca un ser valid la nivel mondial.

"Copiii cu comorbidități trebuie să fie vaccinați cât mai repede posibil, acum că un vaccin cu imunogenitate la copii și cu o largă bază de date ce confirmă siguranța în rândul adulților a devenit disponibil", a declarat medicul Gagandeep Kang, profesor la Christian Medical College din Vellore.

"Pentru copiii sănătoși, ținând cont de riscul scăzut și de circulația scăzută a virusului în acest moment, este sigur să așteptăm până când mai mulți adulți vor fi imunizați", a adăugat el.

Bharat Biotech a început un studiu clinic privind administrarea vaccinului Covaxin la copii în luna iunie, după un devastator val al doilea al pandemiei de COVID-19 în India, provocat de varianta Delta, care a îngenunchiat sistemul medical din întreaga țară.

Datele obținute de la copii din grupa de vârstă 2-18 ani "au fost examinate în detaliu de Central Drugs Standard Control Organisation și de Subject Expert Committee, iar reprezentanții lor au emis recomandări pozitive", a anunțat compania indiană.

Bharat Biotech nu a publicat datele legate de eficacitatea și siguranța acestui vaccin în rândul copiilor.

Până acum, doar vaccinul bazat pe ADN al companiei Zydus Cadila a fost autorizat în India pentru utilizare în regim de urgență la copiii cu vârste de cel puțin 12 ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău