India raportează primul deces uman cauzat de gripa aviară: Un băiat de 11 ani

  • 22 Iulie 2021 09:41
India raportează primul deces uman cauzat de gripa aviară: Un băiat de 11 ani

Un băiat în vârstă de 11 ani din India a murit în urma contractării unui virus al gripei aviare din tulpina H5N1, acesta fiind primul deces din această cauză înregistrat în țară, ceea ce evidențiază un potențial nou risc pentru a doua cea mai populată națiune din lume care se luptă cu pandemia de coronavirus, informează Reuters miercuri, scrie digi24.ro.

Băiatul a fost internat la Institutul de Științe Medicale All India din New Delhi la data de 2 iulie și a murit marți, după cedarea organelor interne, potrivit unui comunicat guvernamental, scrie sursa citată.

Medicii și personalul medical care au tratat pacientul, precum și familia băiatului, au rămas în izolare, iar autoritățile au început urmărirea contactelor, se menționează în comunicat.

În Haryana, statul natal al băiatului, situat în nordul Indiei, autoritățile din domeniul zootehnic nu au identificat niciun caz suspect de gripă aviară și au intensificat monitorizarea, conform aceleiași surse.

India a înregistrat circa șase focare de gripă aviară la păsări de curte în ultimele două decenii, toate aduse sub control și nefiind raportat anterior niciun caz de contaminare umană în țară, notează Reuters, citată de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău