India: Poliția i-a arestat pe proprietarul și pe managerul fabricii unde au murit 43 de angajați într-un incediu

  • 09 Decembrie 2019 15:07
India: Poliția i-a arestat pe proprietarul și pe managerul fabricii unde au murit 43 de angajați într-un incediu

Poliția din New Delhi i-a arestat pe proprietarul și pe managerul fabricii în care duminică au murit 43 de persoane, în cel mai grav incendiu produs în capitala Indiei în ultimele două decenii, a anunțat luni un purtător de cuvânt, transmite Reuters, preluat de Agerpres.


Incediul a pornit în cursul dimineții de duminică, când peste o sută de muncitori dormeau în clădirea de patru etaje, situată într-o zonă rezidențială din New Delhi.

În fabrică, unde se produceau ghiozdane, jucării și produse de papetărie, se aflau mari cantități de materiale inflamabile, precum hârtie, carton și plastic, care au ars vreme de mai multe ore înainte ca focul să fie adus sub control.

'I-am arestat pe proprietarul și un manager al fabricii unde a izbucnit incendiul, și am declanșat o anchetă care va fi terminată în scurt timp', a declarat luni Mandeep Singh Randhawa, purtător de cuvânt al poliției din New Delhi.

Majoritatea angajaților fabricii locuiau chiar în incinta acesteia, unde își pregăteau mesele.

Accesul mașinilor de pompieri s-a făcut cu greu pe artera aglomerată unde era situată clădirea, au relatat martorii.

Potrivit unui rezident, cinci oameni au murit din cauza rănilor, iar ceilalți asfixiați.

Reglementările laxe și aplicarea lor deficitară au dus în mod repetat la declanșarea de incendii în New Delhi, oraș cu circa 20 milioane de locuitori, în continuă expansiune. În afara districtului guvernamental al capitalei există multe unități de producție mici, situate foarte aproape de blocuri de locuințe.

Autoritățile din New Delhi au anunțat că familiile victimelor vor primi o indemnizație de 1 milion de rupii (13.933 de dolari), dar majoritatea muncitorilor s-au plâns de apatia guvernanților. 'La fața locului au venit politicieni, au făcut anunțuri sforăitoare și au plecat, dar niciunul nu a încercat să ajute victimele și familiile lor, care se confruntă cu dificultăți în identificarea și recuperarea cadavrelor muncitorilor care au pierit în incendiu', a declarat un angajat al fabricii, citat de Reuters.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău