India | O leoaică a murit, fiind infectată cu COVID-19, iar alți opt lei sunt testați pozitiv

  • 06 Iunie 2021 10:48
India | O leoaică a murit, fiind infectată cu COVID-19, iar alți opt lei sunt testați pozitiv

O leoaică a murit într-un parc zoologic din statul indian Tamil Nadu după ce a contractat maladia COVID-19, în timp ce alți opt lei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat sâmbătă un reprezentant al acestui stabiliment, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Angajații de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreții nazale și accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

Administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale. Nouă dintre lei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic.

Leoaica părea să fie asimtomatică și nu prezenta secreții nazale cu o zi înaintea morții sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Toți leii testați pozitiv sunt ținuți sub observație medicală strictă și urmează un tratament coordonat de o echipă de experți de la Universitatea de Medicină Veterinară și Științe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Printre ei se află și două exemplare în vârstă - unul de 23 de ani și altul de 19 ani -, care sunt monitorizate cu mare atenție.

Angajații parcului zoologic au respectat cu strictețe toate protocoalele anti-COVID-19 și deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate, a declarat un reprezentant al stabilimentului.

Toți îngrijitorii și asistenții care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinați împotriva COVID-19. Angajații care distribuie hrana animalelor sunt testați cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă.

Îngrijitorii, medicii veterinari și ceilalți angajați poartă în fiecare zi echipamente de protecție sanitară atunci când pătrund în țarcurile animalelor și în zonele de safari.

Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în statul indian Tamil Nadu în timpului celui de-al doilea val al pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău