India | Numărul cazurilor de coronavirus în India este acum de peste nouă milioane

  • 20 Noiembrie 2020 13:06
India | Numărul cazurilor de coronavirus în India este acum de peste nouă milioane

Numărul cazurilor de coronavirus în India este acum de peste nouă milioane, al doilea cel mai mare bilanț național din lume după cel din Statele Unite, au anunțat vineri autoritățile sanitare indiene, citate de France Presse, potrivit Agerpres.

Coronavirusul a infectat 9.004.000 persoane în India și a făcut 132.162 de morți, potrivit cifrelor oficiale indiene. Cu toate acestea, mulți experți consideră că cifra reală este mult mai mare din cauza unui număr relativ mic de teste.

Țara cea mai lovită de pandemie rămâne oficial Statele Unite, cu 11,6 milioane de cazuri și peste 250.000 de decese.

India, a doua țară cea mai populată din lume, a înregistrat o scădere a numărului de noi contaminări în ultimele săptămâni, dar încă rămâne cu 45.000 de cazuri noi pe zi în medie.

New Delhi, care se confruntă în prezent și cu poluarea sufocantă hibernală a aerului, are mai mult de jumătate de milion de cazuri și progresul maladiei se accelerează.

Joi, guvernul capitalei a decis să mărească de patru ori amenzile aplicate celor care nu poartă mască.

India a impus restricții foarte stricte în martie. Dar acestea au fost ridicate treptat de un guvern angajat să relanseze mașinăria economică, în timp ce milioane de locuri de muncă au fost suprimate de la debutul crizei.

Experții spun că acest lucru a contribuit la favorizarea extinderii epidemiei, alături de reticența de a purta mască și de ignorarea regulilor de distanțare socială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău