India, lovită de o a doua epidemie cu o rată a mortalității de 50%. Autoritățile au creat pavilioane speciale în întreaga țară

  • 20 Mai 2021 19:30
India, lovită de o a doua epidemie cu o rată a mortalității de 50%. Autoritățile au creat pavilioane speciale în întreaga țară

India se confruntă acum cu două boli mortale, cazurile de „ciupercă neagră” continuând să se răspândească prin spitalele sale, relatează Insider, potrivit HotNews.ro.

Statul Rajasthan din nord-vestul țării și Telangana din sud au declarat că numărul cazurilor de mucormicoză, cunoscută și drept ciupercă neagră, constituie o epidemie ceea ce înseamnă că toate cazurile trebuie înregistrare și raportate guvernului, transmite sursa citată.

Mucormicoza este o infecție fungică rară cauzată de expunerea la un anumit tip de mucegai care se găsește în mod obișnuit în sol, plante, gunoi de grajd și fructe sau legume în descompunere.

Infecția are o rată de mortalitate de 50% și necesită extirparea tuturor țesuturilor afectate pentru ca pacienții să aibă șanse de supraviețuire, lucru care în cazul unor bolnavi a dus la pierderea ochilor sau a unor părți ale țesutului nazal.

Emergența acestei epidemii simultane cu COVID-19 înseamnă că India trebuie acum să încerce să țină sub control infecțiile fungice ce se răspândesc rapid în timp ce țara este răvășită de coronavirusul care a dus la colapsului sistemului spitalicesc în numeroase zone.

Mucormicoza a început să apară în rândul pacienților care s-au vindecat de coronavirus și medicii speculează că steroizii - folosiți în India pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19 - ar putea suprima sistemul imunitar al organismului, făcându-l mai vulnerabil în fața infectării cu ciuperca neagră.

India a raportat miercuri un nou record mondial negativ de 4.529 de decese cauzate de COVID-19 însă numărul acestora a scăzut joi sub pragul de 4.000 pentru prima dată în ultimele șase zile.

Autoritățile se luptă să țină sub control o recrudescență fulminantă a pandemiei care a întins la limită sistemul medical, supraaglomerat serviciile de pompe funebre și dus la aruncarea unor cadavre în râul Gange.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău