India - Inundațiile musonice și alunecările de teren au lăsat în urmă 190 de morți

  • 12 August 2019 14:47
India - Inundațiile musonice și alunecările de teren au lăsat în urmă 190 de morți

Bilanțul în urma ploilor musonice și alunecărilor de teren care au afectat în ultimele zile India a crescut la 190 de decese, au anunțat luni autoritățile citate de DPA, citat de Agerpres.

Peste 1,4 milioane de persoane au fost afectate de ploile torențiale musonice începând de săptămâna trecută, statele Kerala și Karnataka din sudul țării și statele Gujarat și Maharashtra din vest fiind cele mai afectate.

76 de persoane au decedat în urma inundațiilor și alunecărilor de teren începând de joia trecută, iar 287.000 s-au refugiat în tabere pentru sinistrați din Kerala, au indicat autoritățile din cadrul departamentelor pentru situații de urgență.

Jucătorii dintr-o echipă de fotbal locală s-au alăturat soldaților și poliției pentru salvarea a 300 de familii rămase blocate într-o localitate inundată din districtul Malappuram, potrivit media locale.

În statul învecinat, Karnataka, 42 de persoane au decedat, iar 582.000 au rămas sinistrate sau au fost evacuate, conform autorităților locale.

În vestul țării, cel puțin 40 de persoane din Gujarat au murit în weekend din cauza ploilor torențiale, iar în statul învecinat Maharashtra au fost înregistrate 32 de decese și 500.000 de persoane afectate, au declarat autoritățile pentru DPA.

Alte state din India, printre care Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa și Andhra Pradesh au fost afectate de inundații începând de săptămâna trecută.

În India, sezonul musonic durează în general între lunile iunie și septembrie, iar ploile, deosebit de importante pentru agricultură, sunt de multe ori asociate cu pagube materiale importante și pierderi de vieți omenești.

Zeci de persoane au decedat luna trecută din cauza inundațiilor pe tot teritoriul Indiei, în special în statele estice Bihar și Assam. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău