India depășește Italia ca număr de cazuri de coronvirus după ce a înregistrat un record, în timp ce relaxarea restricțiilor continuă

  • 06 Iunie 2020 11:48
India depășește Italia ca număr de cazuri de coronvirus după ce a înregistrat un record, în timp ce relaxarea restricțiilor continuă

În India s-a înregistrat un număr record de 9.887 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi, sâmbătă, depășind astfel Italia și ocupând locul șase în lume, ca nivel al epidemiei, cu două zile înaintea unei noi relaxări a restricțiilor, cu redeschiderea complexelor comerciale, a restaurantelor și a lăcașurilor de cult. Cu un număr de îmbolnăviri de peste 236.000, doar SUA, Brazilia, Rusia, Marea Britanie și Spania se află înaintea Indiei ca număr de cazuri.

Cu toate acestea, numărul deceselor din cauza coronavirusului, din India, este de 6.642, un număr mic în comparație cu alte țări. Guvernul premierului Naredra Modi, nerăbdător să repornească economia paralizată de epidemie și să cheme milioane de persoane la lucru, relaxează restricțiile impuse în martie populației de 1,3 miliarde de persoane, restricții despre care guvernul susține că au ajutat evitarea unei creșteri exponențiale a numărului de cazuri.

Restricțiile vor fi relaxate începând de luni, dar unii experți sunt îngrijorați că este încă prea devreme. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că implementarea carantinei în India a ajutat-o pe aceasta să își reducă rata transmiterii bolii, dar că există riscul ca numărul acestora să crească din nou. "Pe măsură ce India și alte țări mari se deschid și cetățenii încep să se deplaseze, există întotdeauna riscul ca epidemia să reizbucnească", a declarat dr. Mike Ryan, directorul programului de urgență al OMS, în timpul unei conferințe, la Geneva.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău