India confirmă un al doilea caz de coronavirus

  • 02 Februarie 2020 11:10
India confirmă un al doilea caz de coronavirus

Ministerul Sănătății din India a confirmat un al doilea caz de coronavirus în țară, raportat în statul Kerala, relatează duminică dpa, preluat de Agerpres.

Pacientul este o tânără care s-a întors din China pe 24 ianuarie. "Pacientul este stabil și este monitorizat îndeaproape", se arată într-un comunicat al ministerului, care precizează că femeia se află în izolare într-un spital.

Primul caz de coronavirus din India a fost raportat tot în statul Kerala, din sudul țării. Este vorba despre o studentă de la Universitatea Wuhan din China care a rămas în carantină, potrivit ministrului sănătății din statul Kerala, KK Shailaja.

Până în prezent, India a evacuat 640 de cetățeni indieni și șapte persoane din Maldive aflate în provincia Hubei, focarul epidemiei de coronavirus din China. O parte dintre aceștia au ajuns sâmbătă la New Delhi, iar restul este așteptat duminică.

Persoanele sosite sunt ținute în carantină și sunt monitorizate în cadrul unei unități a armatei indiene de la periferia capitalei.

Autoritățile chineze au anunțat duminică că numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morți. Totodată, Filipine a anunțat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău