India - Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în sudul țării după precipitații record

  • 14 Octombrie 2020 13:01
India - Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în sudul țării după precipitații record

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în India după ce un zid și o casă s-au prăbușit în urma ploilor torențiale care au lovit sudul țării, au informat joi oficiali locali, potrivit DPA.

Nouă persoane au murit în orașul Hyderabad după un zid s-a prăbușit căzând peste mai multe case în timpul ploilor abundente de marți noaptea, a anunțat parlamentarul regional Asaduddin Owaisi pe Twitter.

Alte trei persoane, un cuplu în vârstă și nepotul lor, și-au pierdut viața după ce casa lor s-a prăbușit pe fondul ploilor masive într-un sat din apropiere, tot marți noaptea, a relatat presa locală.

Viața de zi cu zi a fost afectată la Hyderabad, după ce, în mai multe cartiere, drumurile au fost inundate, iar mașinile luate de puhoaie.

Statele Telangana și Andhra Pradesh s-au confruntat la rândul lor cu ploi torențiale în ultimele trei zile. În total, 18 persoane au murit în regiune de luni, au raportat mass-media locale.

În ultimele 24 de ore, Hyderabad a primit cea mai mare cantitate de precipitații din ultimii 20 de ani, au declarat responsabili din cadrul Departamentului Meteorologic, potrivit cotidianului Times of India.

În regiune sunt așteptate și joi ploi abundente și furtuni.

În acest an, sezonul musonic din India - între iunie și începutul lunii octombrie - a făcut deja numeroase victime și a provocat distrugeri pe scară largă. Peste 1.030 de persoane au murit în incidente legate de vreme între iunie și mijlocul lunii septembrie, potrivit Ministerului de Interne.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău