India are cei mai mulți deținători de criptomonede, majoritatea fiind tineri

  • 19 Octombrie 2021 10:04
India are cei mai mulți deținători de criptomonede, majoritatea fiind tineri

Din dorința de a se îmbogăți rapid și a curiozității, Generația Millennials din India a dus țara pe primul loc în privința numărului de persoane care dețin criptomonede, potrivit The Straits Times. Un studiu realizat în 50 de țări de BrokerChooser a constatat că India e pe primul loc (peste 100 milioane), urmată de SUA și Rusia.

Mulți dintre ei au intrat în universul cripto anul trecut, când numărul urcând de 7 ori, iar investițiile au urcat de la aproximativ 923 milioane dolari în aprilie 2020, la 6,6 miliarde dolari în mai 2021.

Un alt studiu al companiei britanice Kantar spune că 16% din indienii din mediul urban dețin criptomonede, în special bărbați sub 35 de ani care au un apetit mai mare la risc.

“Am fost fascinat de faptul că am putut intra în lumea financiară înainte de a împlini 18 ani”, spune Gajesh Naik, un elev de 14 ani din Goa.

Elevul de clasa a 8-a a învățat despre această tehnologie la un seminar online în aprilie anul trecut, iar acum gestionează milioane de dolari - bani digitali.

„După ce am învățat despre asta prin Yotube și Twitter în 3 luni, am început să fiu consultant freelancer”, spune el, ai cărui părinți sunt funcționari publici.

Gajesh își face acum propria platformă cripto care să accepte milioanele investitorilor și creează și una pentru NFT-uri.

Alți indieni nu sunt mult în urmă.

În al treilea an de studiu la inginerie, Arish Patel din Valsad, Gujarat, a petrecut mult timp pe forumurile Bitcoin și a urmărit fiecare tutorial disponibil timp de 2 ani înainte de a investi primul ban.

În vârstă de 22 de ani, a văzut prețurile criptomonedelor urcând în 2017 și a învățat riscul atunci când s-au prăbușit.

Citiți continuarea pe hotnews.ro

În 2019, Patel a investit echivalentul a 133 dolari pe care i-a împrumutat de la tatăl său, un fermier care cultivă mango și trandafiri. El a ajuns la un portofoliu de 6 cifre acum.

În timp ce rudele mai în vârstă ale sale sunt convinse că „cripto este o înșelătorie financiară”, tinerii sunt gata oricând să cumpere criptomonedele care sunt la modă.

Răspunsul său este că răbdarea și planificarea pe termen lung sunt cheia unor tranzacții cripto de succes și sigure.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău