India ar putea renunța la proiectul Suhoi pentru avionul Stealth de a 5-a generație

  • 24 Octombrie 2017 15:40
India ar putea renunța la proiectul Suhoi pentru avionul Stealth de a 5-a generație

Compania rusă Suhoi și Hindustan Aeronautics India lucrează din anul 2007 la crearea unui avion de luptă de generația a cincea. Dupa aproape 10 ani de munca, indienii au ajuns la concluzia ca este oportun să se retragă din program, din cauza rămânerii în urmă a tehnologiilor rusești și incapacitatii de a concura cu produsul american F-35, scrie Defence News.

În raportul realizat de Comandamentul Forțelor Aeriene indiene se arată că aparatul de a cincea generație dezvoltat pe baza aeronavei de luptă Su-57 nu este suficient de „invizibil” (Stealth ). În plus, proiectul nu prevede realizarea unui concept modular al motorului, ceea ce conduce la creșterea costului întreținerii avionului de lupta, consideră armata.

Pe această bază, autorii raportului au propus autorităților din țara să se retragă din programul comun ruso-indian FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), al carui buget este estimat la zece miliarde de dolari.

Aminitim ca, anul trecut, compania americană Boeing a prezentat imaginea unui avion de luptă perspectiv din cea de-a șasea generație, care este dezvoltat pentru Forțele Aeriene ale SUA.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău