India amenință Pakistanul cu o ripostă "devastatoare" după atentatul din Kashmir

  • 15 Februarie 2019 16:23
India amenință Pakistanul cu o ripostă

Premierul Indiei, Narendra Modi, a atribuit Pakistanului responsabilitatea pentru atentatul din Kashmirul indian, soldat cu 41 de morți, avertizând că riposta armatei indiene ar putea fi "devastatoare", informează site-ul agenției Associated Press, potrivit Mediafax.

"Țara noastră vecină crede că atacurile teroriste de acest fel ne pot slăbi, dar planurile lor nu se vor materializa", a declarat Narendra Modi, subliniind că serviciile de securitate indiene au primit "libertate totală" pentru contracararea militanților islamiști, iar riposta va fi "devastatoare".

"Serviciile de securitate au primit permisiunea de a lua decizii referitoare la momentul, locul și caracterul ripostei", a spus premierul Indiei.

Cel puțin 41 de agenți ai poliției paramilitare au fost uciși într-un atentat comis joi în Kashmirul indian, au anunțat autoritățile regionale.

Un vehicul-capcană a explodat la impactul cu un autobuz care transporta agenți de poliție. Atentatul a avut loc pe autostrada Srinagar-Jammu, la circa 20 de kilometri de orașul Srinagar. "Este un incident terorist (...)", a declarat șeful Poliției din Kashmir, S.P. Pan.

Atentatul a fost revendicat de grupul islamist Jaish-e-Mohammad (JeM), informează agenția de presă locală GNS. 
 
Sursa: Mediafax
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău