India a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 din ultimele șase luni

  • 02 Aprilie 2021 14:18
India a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 din ultimele șase luni

India a înregistrat vineri 81.466 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice din ultimele șase luni, în contextul în care al doilea val al pandemiei face ravagii în zonele urbane ale țării, informează DPA, potrivit Agerpres.

Numărul de cazuri noi a fost cu peste 11% mai mare decât cel de joi, când țara a înregistrat 72.330 de cazuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății la nivel federal.

Acest număr zilnic de infectări este cel mai mare raportat de India din 2 octombrie, când au fost înregistrate 81.484 de cazuri noi. În total 469 de persoane au murit în ultimele 24 de ore după ce au contractat COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic al deceselor din 6 decembrie.

Mumbai, centrul financiar al Indiei și capitala statului Maharashtra, a înregistrat 8.646 de cazuri noi, cea mai mare cifră de când pandemia a lovit orașul anul trecut.

Capitala New Delhi a asistat, de asemenea, la un salt de 53% în numărul de cazuri față de ziua precedentă, după ce orașul raportase 2.790 de infectări joi.

Infrastructura sanitară a fost supusă unor presiuni enorme în marile orașe, printre care Pune, Bengaluru și Chennai, care se luptă, de asemenea, cu o creștere a numărului de infecții.

Potrivit experților în sănătate, creșterea numărului de cazuri este cauzată de apariția unei noi tulpini de coronavirus, precum și de nerespectarea măsurilor de siguranță, inclusiv cea privind purtarea măștilor de protecție.

India a administrat în ultimele 24 de ore 3,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, un record zilnic de la începutul campaniei de vaccinare din ianuarie, care a coincis cu începutul unei noi etape în care cei peste 45 de ani vor putea fi imunizați, potrivit EFE.

Oamenii de știință au prognozat că al doilea val al pandemiei va atinge vârful în India până la 15-20 aprilie, apoi va înregistra o scădere bruscă în următoarele 20 de zile, a raportat ziarul Times of India.

India a raportat peste 12,3 milioane de contaminări cu COVID-19, al treilea cel mai mare număr de cazuri după Statele Unite și Brazilia, și 163.396 de decese asociate acestei boli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău