India a dispus evacuări în masă pe coastele estice ale țării, în așteptarea ciclonului Fani

  • 01 Mai 2019 14:07
India a dispus evacuări în masă pe coastele estice ale țării, în așteptarea ciclonului Fani

India a început evacuarea în masă a locuitorilor de pe coastele din nord-estul țării, pe măsură ce un ciclon tropical major se apropie de țărmuri. Autoritățile din statul indian Odisha a mobilizat mii de membri ai personalului de gestionare a dezastrelor pentru a acorda asistență populației care are nevoie de adăpost în timpul ciclonului Fani, scrie Rador.

"Depunem toate eforturile pentru a informa populația cu privire la violența ciclonului și traseul acestuia și pentru a muta locuitorii vulnerabili în adăposturi", a declarat un oficial indian. Turiștii au fost, de asemenea, îndemnați să părăsească orașele și localitățile de coastă.

Sezonul furtunilor tropicale în India durează din aprilie până în decembrie, zeci de mii de persoane fiind evacuate. Numărul victimelor din timpul ciclonului este foarte mare, la care se adaugă distrugerea proprietăților și a culturilor atât în India, cât și în Bangladesh.

În urmă cu 20 de ani, un superciclon a lovit coastele statului Odisha timp de 30 de ore, provocând moartea a 10.000 de persoane. În 2013, o evacuare în masă a aproximativ un milion de persoane a salvat viața a zeci de mii de persoane.

 

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău