India a detectat o nouă ''variantă dublu mutantă'' a virusului SARS-CoV-2

  • 24 Martie 2021 15:16
India a detectat o nouă ''variantă dublu mutantă'' a virusului SARS-CoV-2

India a detectat o nouă ''variantă dublu mutantă'' a virusului SARS-CoV-2, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății în contextul în care autoritățile se confruntă cu cel mai ridicat bilanț zilnic de cazuri noi și decese din acest an, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În urma secvențierii și analizei genomului unei mostre provenite din statul Maharashtra, au fost descoperite mutații ale virusului care nu se potrivesc ''variantelor care determină îngrijorare'' (VOC) catalogate anterior, a precizat ministerul într-un comunicat.

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state din India, dar ministerul a spus că nu poate preciza dacă noua variantă este cauza creșterii numărului de cazuri de aici sau din alte state.

''Deși în India au fost detectate mai multe VOC și o nouă variantă dublu mutantă, acestea nu au fost depistate într-un număr suficient pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în anumite state'', a precizat ministerul într-un comunicat.

India a raportat deja mai multe cazuri din varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, precum și cele cu originea în Africa de Sud și Brazilia.

Miercuri, India a raportat 47.262 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanț de la începutul lui noiembrie, numărul total al infectărilor ajungând la 11,7 milioane. Doar Statele Unite și Brazilia au înregistrat un număr mai mare de cazuri.

Numărul deceselor din cauza COVID-19 în India în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 275, cel mai grav bilanț din acest an, totalul ajungând la 160.441, potrivit datelor guvernamentale.

Mai multe state au anunțat interzicerea adunărilor la care participă un număr mare de oameni, înaintea festivalului hindus Holi, care are loc în acest weekend.

Alarmat de creșterea numărului de cazuri, guvernul federal a anunțat că extinde campania de imunizare națională la toate persoanele cu vârsta peste 45 de ani, lansând totodată un apel către oameni pentru a veni să se vaccineze.

India se situează pe al treilea loc în lume după numărul total al vaccinărilor, după Statele Unite și Canada, dar ocupă o poziție inferioară din punctul de vedere al inoculărilor pe cap de locuitor, potrivit site-ului Our World in Data.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău