India a depășit pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19

  • 04 Mai 2021 10:20
India a depășit pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19

India a depășit marți pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, în timp ce boala continuă să facă ravagii în această țară în care spitalele sunt suprasaturate, relatează agențiile AFP și EFE, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, India a raportat 357.229 de contagieri noi, ridicând numărul total al cazurilor confirmate la 20,3 de milioane, potrivit Ministerului Sănătății. Totodată, numărul deceselor a crescut cu 3.449, urcând bilanțul total al morților la 222.408. Numeroși experți estimează însă că numărul real al victimelor este mult mai mare.

India, o țară cu 1,3 milliarde de locuitori, afectată de al doilea val al pandemiei de coronavirus mult mai virulent, a înregistrat 8 milioane de infectări de la sfârșitul lunii martie.

Spitalele sunt copleșite și se confruntă cu o penurie de oxigen, de medicamente și de paturi libere, în pofida afluxului de ajutoare internaționale venite în ultimele zile.

Numărul zilnic al noilor contagieri a scăzut totuși recent, după ce a atins vineri un nou record de 402.000 de cazuri, dar a scăzut apoi sâmbătă la  392.500, duminică la 368.000, iar în ultimele 24 de ore s-a stabilizat la 360.000 de contagieri.

"Dacă analizăm cazurile și decesele zilnice, există un semnal foarte precoce de mișcare în direcția cea bună", a declarat luni Lav Aggarwal, reprezentant al Ministerului Sănătății.

Creșterea vertiginoasă a numărului de cazuri este pusă pe seama nerespectării de către populație a măsurilor împotriva noului coronavirus și organizarea unor evenimente cu mii de participanți, precum mitinguri electorale în perspectiva alegerilor regionale și festivalul Kumbh Mela, unul dintre cele mai vechi ritualuri religioase din lume.

Varianta indiană "dublă mutantă" B.1.617 și alte tulpini s-ar putea afla în spatele acestei recrudescențe a cazurilor în țară, deși virusologii au declarat că deocamdată nu dețin încă date suficiente pentru a susține această teorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău