India: 89 de persoane în continuare date dispărute pe mare în urma ciclonului Tauktae

  • 19 Mai 2021 13:50
India: 89 de persoane în continuare date dispărute pe mare în urma ciclonului Tauktae

Optzeci și nouă de persoane sunt încă date dispărute și alte sute de mii au rămas fără electricitate în vestul Indiei, miercuri, în urma ciclonului Tauktae, informează AFP.

Potrivit Ministrului Apărării, miercuri, navele marinei indiene au salvat peste 600 de persoane de pe instalațiile petroliere offshore aflate pe o mare atât de agitată încât operațiunile de îmbarcare la bordul ambarcațiunilor de salvare au fost deosebit de periculoase.

Între timp, avioanele și elicopterele căutau încă 89 de muncitori și membri ai echipajului unei barje petroliere care s-a scufundat în apele agitate.

Chiar înainte de a atinge uscatul în statul Gujarat, ciclonul, însoțit de rafale de 185 km/oră și de ploi torențiale, a făcut circa 20 de victime în vestul și în sudul Indiei.

Șapte decese au fost înregistrase, ducând marți bilanțul la 33 de morți, majoritatea victime ale prăbușirii caselor sau zidurilor, a indicat șeful executivului din Gujarat, Vijay Rupani.

Peste 16.500 de case au fost avariate, 40.000 de copaci au fost scoși din rădăcini și circa 6.000 de sate erau încă fără electricitate.

Curentul electric a fost restabilit în peste 2.100 de sate, au declarat autoritățile marți seară, însă sute de mii de oameni au continuat să rămână fără electricitate miercuri.

Furtuna tropicală, cea mai puternică care a lovit regiunea în ultimele decenii, a făcut victime în statele indiene Kerala, Goa, Maharashtra și Gujarat.

Tauktae a lovit India în timp ce țara se confruntă cu un al doilea val violent de COVID-19. Spitalele sunt supraaglomerate, lucrătorii din domeniul sănătății sunt epuizați, iar oxigenul medical și medicamentele lipsesc.

În mai anul trecut, peste 110 persoane au murit după ce "superciclonul" Amphan a făcut ravagii în estul Indiei și în Bangladesh.

Potrivit experților, Marea Arabiei este afectată de cicloane mai violente decât în trecut din cauza încălzirii globale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău