Îndemnul deputaților din primul Parlament către partidele proeuropene și forțele unioniste

  • 09 Iulie 2020 14:32
Îndemnul deputaților din primul Parlament către partidele proeuropene și forțele unioniste

Asociația obștească "Parlamentul-90" îndeamnă partidele proeuropene și forțele unioniste "să se ridice la înălțimea așteptărilor cetățenilor, să pună interesul național mai presus decât interesele personale sau de partid și să se constituie în cel mai scurt timp într-o forță care să stăvilească tentativele de instaurare a dictaturii unui singur partid sau individ, să curme acțiunile de sechestrare a instituțiilor statului și să instituie o nouă majoritate în legislativ, care să asigure formarea unui nou guvern, să restabilească cursul proeuropean al Republicii Moldova și să recapete încrederea și stima vecinilor și partenerilor externi, să recâștige încrederea electoratului de bună credință".

Potrivit agenției INFOTAG, o asemenea declarație a fost lansată de deputații primului Parlament al Moldovei, care consideră că, în ultimele zile, în Moldova "a fost încălcată orice linie roșie ce desparte statul de drept, democrația veritabilă de dictatură și statul sechestrat".

Ei au amintit că Parlamentul este în sesiune și constituie reprezentanța națiunii, iar "tentativele Guvernului Dodon-Chicu de a-și angaja răspundere potrivit articolului 1061 din Constituție reprezintă o sfidare a Constituției și a poporului suveran, care a votat reprezentanții în Parlament".

În opinia foștilor deputați, "executivul, care s-a transformat practic într-un staff electoral al Președintelui, nu depune eforturi pentru traducerea în viață a propriului program de guvernare, ci execută orbește indicațiile Președintelui".

"Regimul Dodon face tot posibilul să discrediteze actualul Parlament în fața alegatorilor și în așa mod să obțină, sub pretextul regimului de republică prezidențială, în fond, statutul oficial de dictatura unui singur individ", susțin ei.

În context, "Parlamentul-90" trage concluzia că "statul capturat pe timpul lui Plahotniuc a devenit acum și stat sechestrat pe deasupra, ca și cetățenii lui".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău