Indemnizații pentru copiii rămași TEMPORAR fără îngrijire părintească, aprobate de Guvern

  • 22 Februarie 2017 16:57
Indemnizații pentru copiii rămași TEMPORAR fără îngrijire părintească, aprobate de Guvern

Copiii rămași temporar fără îngrijire părintească vor primi o indemnizație lunară în sumă de 800 de lei pentru întreținere, conform unor modificări ale actelor normative aprobate astăzi de Guvern.

De indemnizație vor beneficia copiii ai căror părinți lipsesc o perioadă mai mare de 30 de zile din cauza aflării la tratament în condiții de staționar în instituțiile medicale. De asemenea, vor putea primi indemnizație și copiii ai căror părinți nu au posibilitatea să-și îndeplinească obligațiile din cauza unor probleme grave de sănătate, fiind țintuiți la pat sau pentru că se află în arest.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2017, de indemnizație lunară pentru întreținerea copiilor aflați sub tutelă/curatelă vor beneficia și copii rămași temporar fără ocrotire părintească.

De asemenea, indemnizația vizată se achită până când copilul împlinește vârsta de 18 ani, iar în cazul continuării studiilor în liceu, până la finalizarea acestora.

Pentru achitarea indemnizației lunare de întreținere a copilului aflat sub tutelă/curatelă în cazul celor rămași temporar fără ocrotire părintească va fi necesar o sumă suplimentară de 6240 de mii de lei anual.

În prezent, 650 copii au rămas temporar fără ocrotire părintească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău