Indemnizația minimă pentru creșterea copilului va fi de 440 de lei

  • 28 Ianuarie 2016 13:35
Indemnizația minimă pentru creșterea copilului va fi de 440 de lei

Indemnizația pentru îngrijirea copilului până la 1,5 ani persoanelor neasigurate și cuantumul minim al îndemnizației lunare pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani persoanelor asigurate s-a majorat cu 10 %.

Guvernul a aprobat modificări în acest sens în Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații sociale, transmite IPN.

Astfel, indemnizația minimă pentru îngrijirea/creșterea copilului va fi de 440 de lei. Amendamentele respective se vor aplica retroactiv începând cu 1 octombrie 2015.

De asemenea, Guvernul a modificat Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii. Potrivit acesteia, în cazul în care copilul s-a născut pe teritoriul altui stat, solicitantul de indemnizație adresată familiilor cu copii, cu excepția persoanelor angajate în câmpul muncii în Moldova, prezintă subdiviziunii teritoriale a CNAS o declarație pe proprie răspundere despre faptul că nu a beneficiat de indemnizație în statul respectiv.

Modificarea fost operată, urmare a solicitărilor părinților , care menționau că pentru a obține confirmare că nu a beneficiat de indemnizație trebuie să plece peste hotare. Ei semnalau că suportă cheltuieli mari de timp și de bani, iar în unele state nici nu sunt prevăzute asemenea indemnizații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău