Îndemn pentru cetățenii R.Moldova din afară, în special pentru cei care se află în Italia, în contextul epidemiei de COVID-19

  • 10 Martie 2020 11:46
Îndemn pentru cetățenii R.Moldova din afară, în special pentru cei care se află în Italia, în contextul epidemiei de COVID-19

Deputata Galina Sajin, aleasă în circumscripția uninominală nr. 50, Europa de Vest, îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni din Italia să se adreseze fără teamă instituțiilor medicale, în cazul în care suspectează că ar fi infectați cu noul coronavirus. Într-o conferință de presă, ea le-a sugerat concetățenilor noștri, stabiliți în peninsulă, să nu ezite să apeleze și la organizațiile neguvernamentale din regiunea în care își au reședința.

„Adresați-vă structurilor medicale din Italia, nu veți fi sancționați pentru depășirea termenului de ședere. Nu vă fie frică de consecințe, nu vă fie teamă că va trebui să plătiți. Sistemul sanitar din Italia e gratuit pentru îngrijiri urgente. Dacă aveți teama să vă adresați structurilor de stat, adresați-vă la cele neguvernamentale, precum ”Crucea Roșie”, ”Medici fără Frontiere” sau ”Emergency Caritas”, a spus Galina Sajin.

În aceeași conferință de presă, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a îndemnat cetățenii, în pofida neîncrederii pe care o au în stat, să se autoizoleze dacă vin din țări în care au fost depistate focare active de Covid 19.

Știm cu toții că avem un stat foarte slab, distrus de corupție, trebuie să ne solidarizăm, să vă informați doar din surse credibile(…)Dacă instituția în care activați nu e dotară corespunzător cu echipamente de protecție, vă rog să ne anunțați. Mă adresez și oamenilor de afaceri: revedeți procedurile interne legate de curățenie, asigurați-vă că suprafețele atinse des sunt dezinfectate cu regularitate. Nu admiteți prezența la muncă a persoanelor care prezintă cele mai mici simptome de infecții respiratorii”, a spus Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău